Grootste hondenras ter wereld

De Sint-Bernhard is het grootste hondenras ter wereld. Het zijn van oorsprong echte reddingshonden. Gemiddeld wordt de reu 70 tot 90 cm hoog en deze weegt dan tussen de 65 en de 120 kg. De Mastiff is ook een groot hondenras, we noemen hem ook wel de Engelse dog. Deze honden kunnen 75 tot 85 cm hoog worden en wegen tussen de 70 en 110 kg. De Mastino Napoletano is ook een groot ras, ze kunnen tot 79 cm groot worden en wegen tussen de 60 en 80 kg. De Newfoundlander is een groot ras, deze honden worden tussen de 60 en 75 cm hoog en wegen ongeveer 65 tot 80 kilo. Ook de Bordeaux dog, de Duitse Dog, de Ierse Wolfshond, de Dogo Canario, de Pyreneese berghond en de Kuvasz zijn ook grote rassen die bij de top tien horen.

Er zijn veel grote hondenrassen zoals je kunt zien, ieder ras heeft zo zijn eigen gedragskenmerken. Sommige rassen zijn erg waakzaam, anderen zijn erg lief voor kinderen. Het is per ras goed bekijken welke hond je in huis wil nemen en of dit bij je gezinssituatie past. Een grote hond is leuk, maar vraagt ook veel kennis en kunde. Deze honden dienen namelijk goed te luisteren anders gaan ze met je lopen (ze zijn namelijk groot en sterk). Zorg er voor dat je daarom de baas bent over de hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>